Джаз Квартет – Киарион/Койчев/Йоцов/Карамфилов (Италия/България)

На 26 октомври от 19 часа ще ви представим още една фантастична формация с чуждестранно участие, в духа на традицията в Студио 5. Този път участници ще бъдат:
Рикардо Киарион – китара
Веселин Койчев – китара
Димитър Карамфилов – бас
Христо Йоцов – барабани

Този път става дума за колаборация на академично ниво. Китаристите Койчев и Киарион са преподаватели и концертни музиканти, както и Христо Йоцов.
Рикардо Киарион преподава джаз китара в Държавната консерватория "Jacopo Tomadini" и в Консерваторията „Джузепе Тартини” в Триест, Италия. Той е носител на множество различни награди: финалист на "Националната художествена Award 2006", в категория джаз музика. Носител е и на Националната награда в категорията "изкуства – издание за 2005 г. Targa Paul H. Джефри. Рикардо е крайният победител на "Националната награда за изкуство – 2004 Edition", както и на седемнадесетото издание на наградата "Лилиан Караян" Музика 2002 "Джаз от Дуо до Биг Бенд" получава сертификат за заслуги като китарист.

Веселин Койчев е преподавател по китара в отдела „Поп и джаз изпълнителско изкуство” , катедра „Музика” на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в Пловдив.
Веселин и Рикардо се срещат във връзка със служебните им проекти по програма „Еразъм” за обмяна на студенти и преподаватели между висшите музикални учебни заведения в Европа. Същевременно пловдивските фенове на китарата ще чуят програмата им с Веселин Койчев специално изготвена за джаз фестивала „Пловдивски Джаз Вечери”. Те ще участват в квартет, в който Койчев е поканил специални изпълнители:
Христо Йоцов – изключителен барабанист с много широки интереси и изключителни постижения в много области на музикалното изкуство, преподавател в Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” в София и един от най-популярните наши джаз изпълнители.
Димитър Карамфилов – един великолепен контрабасист, който в последните години можем да срещнем на почти всички БГ джаз форуми.
Програмата включва авторски композиции и теми от световната джаз класика.
Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите резервация! На телефон: 02/963 12 54.

Сподели в: