Джаз иконата Ал Ди Меола идва в България

В началото на ноември у нас пристига световната джаз икона Ал Ди Меола. България е мястото, от където музикантът стартира европейското си турне на акустичния проект New World Sinfonia. Заедно със своята група Al Di Meola World Sinfonia, той ще изнесе три концерта в три български града. Първият от концертите ще се проведе в София в зала „България” на 07 ноември. Останалите два ще се състоят в Бургас (08.11, Опера Бургас) и Габрово (10.11, Културен дом Габрово).

Организаторите биха искали също така да информират всички почитатели, че концертът на Ал Ди Меола в София ще стартира с един час закъснение от първоначално обявения. Виртуозния китарист ще застане на сцената точно в 20.00 ч. Началото на останалите две концерта остава за 19.00ч.

Ал Ди Меола е китарист със световна слава и признание, извор на вдъхновение за много джаз и рок китаристи като Ингви Малмстийн, Джон Петручи и др. Едни от най-големите имена в световната музикална сцена като Карлос Сантана, Стенли Кларк, Чък Къриа, Лучано Павароти, Джими Пейдж, Франк Дзапа, Стиви Уондър, и др. са свързани с него в общи проекти. Зад гърба си, Ал Ди Меола има над 50 албума, сред които и мултиплатинения концертен албум „ Петък вечер в Сан Франциско” с участието на други две китарни легенди – Пако Де Лусиа и Джон Маклафлин.

Една година след концертите си в Пловдив и Русе, Ал Ди Меола се завръща в страната ни отново. Освен Фаусто Бакалоси –акордеон и перкусиониста Гумби Ортиз, към проекта тази година виртуозния китарист включва и две нови имена. Това са номинираният през 2002-ра година за наградата „Грами“ за най-добър салса албум басист Виктор Миранда от Куба и известният унгарски барабанист Петер Казас. Втори китарист в групата ще бъде Кевин Седики – носител на престижната Европейска награда за китара 2009.

Билети могат да бъдат закупени предварително в мрежите на Ticketstream (www.ticketstream.bg), Eventim (www.eventim.bg) и Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) и на място от касата на зала „България”.

Организаторите обещават на всички фенове на Ал Ди Меола възможност за взимане на автограф в края на всеки един от концертите.

Сподели в: