"Де е България" разкриха участниците в майското ни "Поетично кафене"

През изминалата неделя се състоя поредната среща на приятелите на "Поетично кафене". Този път на открито в приятната обстановка на градината на "The Bookies" в София. 

Темата бе "Де е България", а участниците я видяха в емигранските еднопосочни билети на децата й, в политическите брожения, в обезлюдените села – и в този момент дори и небето проплака. Но България е и в красивата природа, приятелите, славното й минало, въпросителното настояще и мечтаното бъдеще – и ето, че облаците преминаха и майското слънце отново ни погали с лъчите си!

Няма как – България е тук и сега, с хората, които работят в нея, със семействата и приятелите ни. Затова всички дружно развяхме един макар и малък български флаг на поетичната ни среща и си обещахме, че България ще я има винаги в мислите и сърцата ни!

А своите стихове споделиха с нас: Адриана Керемидска, Донка Чолакова, Иван Христов, Илиана Илиева, Камелия Аспарухова, Лили Чолакова, Надя Петрова, Орлин Миланов, Павлина Йосева, Райчо Русев, Румяна Пелова, Таки Самуелян, Валентина Михайлова, Владо Любенов.

Очаквайте скоро и темата на следващото "Поетично кафене"!

Сподели в: