Деца от социални домове ще подготвят изложба "Случки с ангели и хора"

Проектът "Направи ангел с мен” започва за втори път от утре в Център ателие “Николай Шмиргела”. До 28 ноември под ръководството на художниците Юлия Станкова, Георги Ткачов, Пенка Минчева, Росен Рашев – Рошпака и Божидар Бончев децата от SOS селището в село Дрен и социални домове от София и Перник ще рисуват и изработват ангели от глина. Те ще подготвят заедно изложбата "Случки с ангели и хора”, която ще бъде открита на 5 декември. Проектът "Направи ангел с мен” е по инициатива на Ирина Баткова и се провежда с подкрепата на Мобилтел.

Всяка година организаторите си поставят конкретна задача. Тази година  постъпленията от картините, които даряват художниците, както и от детските рисунки и керамики, сътворени по време на съвместната им работа, ще бъдат дадени за създаването на керамично ателие в SOS селището в Дрен. На откриването на изложбата ще бъде представен и филм за съвместната работа на художниците и децата. По този начин ще се популяризира основния замисъл на проекта  –  децата без родители имат и духовни потребности (не само материални), за които ни напомнят с персоналните послания на своите рисунки, пластики, керамики и колажи.

"Направи ангел с мен” се опитва да им даде шанс да осъществят мечтите си и да реализират творческата си енергия. Със събраните средства от миналогодишната изложба бяха закупени специално столче за болната от детски паралич Мария и материали за рисуване. Това е лукс, който домовете за деца без родители рядко могат да си позволят.

Сподели в: