Деца и младежи от различни държави се събират на арт фестивал в Царево

От 20 август до 30 август в община Царево ще се състои осмото издание на Международния младежки фестивал „Жреци на музите”. Официалната церемония по откриването на фестивала е на 22 август от 21.00 часа в град Царево.

Фестивалът е младежки арт форум, на който си дават среща любители и почитатели на всички видове изкуства – певци, музиканти, танцьори, актьори, художници, самодейни читалищни и училищни състави, както и професионалисти. Фестивалната програма е изпълнена с много  концерти, театрални спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги. Организаторите напомнят, че фестивалът няма  конкурсен характер, а вече осма година следва една романтична цел – да събере под небето на Царево млади творци от цял свят, които да  представят културните традиции на своите държави, но най-вече – да бъдат заедно, млади и усмихнати, носещи заряда за истинското Изкуство, необременено от състезателни амбиции за награди.

Този август се очаква да се съберат над 350 деца и младежи, преминали предварителна селекция, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници от над 20 творчески школи, студии и формации от страната и чужбина. Фестивалът отново е пътуващ и участниците имат уникалната възможност всяка вечер да се изявяват на открити сцени в шест красиви черноморски кътчета – Царево, Лозенец, Ваканционно селище „Лозенец”, Китен, Ахтопол и Синеморец. 

На тазгодишното издание на фестивала ще има отделен театрален афиш – под открито небе, във Ваканционно селище „Лозенец”  млади актьори ще пресътворят магията на любими пиеси – от „Пепеляшка” на Шарл Перо до екзистенциалните драми на Ибсен.

Сподели в: