Детското четене продължава със Саня Армутлиева, Михаил Вешим и Георги Тошев

Кампанията „Аз игрА-Я със Сиела”, в която известни българи четат книжки на децата, продължава и този уикенд със Саня Армутлиева, Михаил Вешим и Георги Тошев.

Програмата:

На 16 април, събота, от 11:00 ч. в книжарница "Сиела Ректората" писателят сатирик Михаил Вешим ще чете стихове на Марко Ганчев.

На 16 април, събота, управителят на „Вирджиния Рекърдс” и страстен читател Саня Армутлиева, ще чете на деца в книжарница "Сиела" на бул. „Витоша” 60. Съдията в X-Factor е подбрала текстове на Валери Петров, началният час на четенето е 17:00.

На 17 април, неделя, от 17:00 ч. в книжарница "Сиела – Витоша" журналистът Георги Тошев ще чете откъси от „Пипи Дългото чорапче”.

Миналата седмица, в петък, Иво Сиромахов събра малки и големи на своето детско четене „Сиела– Витоша”. Той чете своя приказка, която ще излезе в края на годината, а съдейки по реакциите на най-безкомпромисните критици, малките, първата детска книга на Сиромахов ще пожъне страхотен успех. Допълнителен комфорт на публиката осигуриха от борса за матраци „Вит”, които ще подплатят с допълнително мекота и следващите четения в книжарницата на бул. „Витоша”.

В неделя пък, в книжарница „Сиела” в Paradise Center, художникът Дамян Дамянов не остави никакво място за скука, като първо зачете от „Приказки по телефона”  на Джани Родари, а след това устрои и работилница, в която децата майсториха и твориха.

*  *  *

Кампанията „Аз игрА-Я със Сиела” насърчава любов към книгата още в ранна детска възраст, показвайки на хлапетата, че четенето може да бъде забавно, точно като игра. За целта известни лица от българската музикална, театрална, литературна и телевизионна сцена се присъединиха към инициативата, а всички книги за деца и тийнейджъри на издателство „Сиела” могат да бъдат закупени с отстъпка от 20 до 50 % в книжарници „Сиела” и на www.ciela.com

Сподели в: