Детски фолклорен ансамбъл „Росна китка” празнува 65 години на сцена

Коледният концерт на състава е част от продължаващия Новогодишен музикален фестивал на НДК

26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК продължава и тази седмица с богата програма в изпълнение на млади артисти.

Първият детски фолклорен ансамбъл в България „Росна китка” ще отбележи 65 години на сцената с Коледен концерт на 17 декември, събота, в зала 11 на НДК. Младите танцьори, под ръководството на Бисер Григоров,
Росица Лозанова и доц. Петър Григоров, ще покажат както коронните си изпълнения, прочули танцьорите в над 30 страни по света, така и нови елементи в репертоара си. Специално за Коледа ще бъдат представени песните, благопожеланията и игрите на малки и големи „Коледари”.

Националният дворец на децата представи празничната програма на концертните си състави на 13 декември в зала 11 на НДК.

На 16 декември, в рамките на концерта „Коледна магия”, младите таланти на училище за певци „D Stars” ще представят световни коледни хитове в нови интерпретации, специално адаптирани за тях на български език.

Детският музикален театър "Пипи" представя на 18 декември мюзикъла за деца „Буратино”. Той е по музика на Петър Ступел, сценарий и режисура: Юлия Кръстева. Народно читалище "Д-р Петър Берон 1926 г." отбелязва своята 85-та годишнина с мюзикъла, направен по едноименната повест-приказка на Алексей Толстой – "Златното ключе или приключенията на Буратино".

Следващата седмица Новогодишният музикален фестивал продължава с още много интересни концерти и празнично настроение.

Сподели в: