Детски уикенд с корейски изкуства за малки и големи по време на Дома Арт Фест

Специален акцент в програмата на фестивала за съвременно изкуство от Южна Корея – Дома Арт Фест „Пулсът на Южна Корея“ е детска програма, посветена на изкуства и забавления от Южна Корея за най-малките.

В дните 1-ви и 2-ри юни аниматори от Дома Арт Фест ще учат децата как да сгъват оригами, да правят корейски маски и ветрила, да изписват имената си с калиграфия и да играят на типични корейски игри. Децата ще могат да видят и красивата корейска анимация „Моята приятелка Мери“, който филм ще бъде озвучен наживо със симултанен дублаж от любима българска куклена актриса.

Специална работилничка по анимация ще учи малките как от сгънати хартийки, пластелин и изрезки да направят свое собствено филмче. Радост Нейкова, специалист по анимация, ще очакава децата, навършили 7 години на 1-ви юни от 14 ч. във Фабрика 126 с ножичка и молив в ръка, като преди това обаче се запишат до 27-ми май на info@domaartfest.com и изпратят снимка на своя рисунка. Радост ще обработи филмчето на всяко дете и ще му го подари на индивидуално CD, придружено с личен сертификат от името на фондация Дома Арт. 20 деца ще могат да участват в това занимание.

За момчетата, организаторите са подготвили специален „геймърски“ кът, където ще могат да се играят целодневно любимите на всички корейски деца компютърни игри.

Всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен здравословен обяд от Harmonica.

Повече информация за детския уикенд ще намерите тук:

http://www.domaartfest.com/program.

За записвания за работилницата по анимация до 27-ми май тук: info@domaartfest.com

Този детски уикенд е част от фестивала за съвременно изкуство от Южна Корея Дома арт фест. Фествалът се провежда в датите 30-ти май – 09-ти юни в четирите локации: Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Vivacom Art Hall и Fabrica 126.

Следете фестивалната програма на http://www.domaartfest.com/program и

facebook.com/DomaArtFestival.

Събитието ще се осъществи благодарение на институционалната подкрепа на Министерство на Културата, Столична Община, Национална художествена галерия, Национална художествена aкадемия, Център по кореистика към СУ, Национална гимназия за приложни изкуства Св. Лука. Както и с подкрепата на www.severozapazenabg.com, LG, KИА Mоторс, Utre – Korean Restaurant Yun.

DOMA Art Festival подкрепя кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019.

Достъпът до всички изложбени пространства и мероприятия от фестивала е безплатен.

Сподели в: