Детски театрални работилници в театър "София"

Театър "София" кани децата на разходка из света на театралния костюм.

На 28 и 29 януари в театъра предстоят специални събития за деца, посветени на тема "Костюми". Те са част от проекта на Театър "София" "Как работи театърът?", който стартира през октомври 2016 г.

Програмата включва:

28 януари (събота) – от 11:30ч. – Разходка из света на театралния костюм – със специалното участие на актьорите Николай Върбанов и Николай Димитров.

28 януари (събота) – от 13:00ч. – Направи си проект за костюм

29 януари (неделя) – от 13:00ч. – Твори и рециклирай 

29 януари (неделя) – от 16:30ч. – Твори и рециклирай 

Децата ще чуят от актьорите Николай Димитров и Николай Върбанов приказка за един много стар и за един много млад костюм. Ще научат любопитни факти за историята на театралния костюм, за костюмите от различни епохи и за отделните елементи на костюмите. 

По време на арт работилниците всяко дете ще изработи свой собствен проект за театрален костюм с предварително подготвени материали, част от които ще насърчат децата да рециклират и ще провокират въображението им да творят с необичайни материали.

Проект Арт работилници за деца "Как работи театърът" е естествено продължение на дейността на Театър "София" в посока създаване на съвременна театрална среда, в която децата се чувстват уютно и ги кара да искат да се връщат в театъра отново и отново.

Възпитава любов към изкуството у детската публиката чрез интерактивни събития, непринудена комуникация с тях, работа с разнообразни материали, поддържайки техния интерес и любопитство.

В следващите месеци събитията ще продължат с темите "Осветление и звук", "Маски и кукли", "Грим и перуки", "Реквизит".

Проектът се реализира с финансова подкрепа от Национален фонд "Култура".

Сподели в: