Детски празник "Да играем безопасно!"

По случай Деня на София се организира детски празник “Да играем безопасно!”. Събитието ще се състои на 17 септември, събота, 10-13 часа, на ул. “Деде Агач”47, кв.Стрелбище, гр.София (детската площадка срещу 127 ОДЗ Слънце).

Празникът се организира от Фейсбук групата на родители “Без!опасни детски площадки в София”, която наброява над 400 членове. Събитието е част от гражданската инициатива за създаването на работещ механизъм на партньорство между Столична община и гражданите по осигуряването на безопасни места за игра. Ние ще ви разкажем какво планираме, за да взаимодействаме успешно със Столична община по поддържането на места за и игра, и ще се забавляваме заедно на без!опасната ни площадка!

Програмата включва
– Лекция и демонстрация по първа помощ на деца от спасител от Планинската спасителна служба към БЧК

– Приемна на открито на район “Триадица”; 

– "Полева клиника „Доктор Охзаби“;

– Танци с “Таратанци”! ;

– Да пеем със „Светулковци“-те! ;

– Пънк и рок с Мирослав Моравски и група “Кът”

– Конкурс за деца „Детската площадка на моите мечти“ в две категории – рисунка и макет за деца от 3 до 16 години, и представяне на победителите.

Празникът се организира със съдействието и помощта на: Партньори: Асоциация „Родители“, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“,Теленор, София играе, Таратанци , Издателство „Фют“, читалище „Светлина”, BIO DRINK – Топ Груп Плюс Медийна подкрепа: София играе, „Дневникът на мама“, „Майко мила“, Първите 7 , Детето играе, Обединени идеи за България.

Конкурсът:
Конкурс „Детската площадка на моите мечти“
 
Нарисувайте или изработете макет на съоръжение или проект на своята мечта за детска площадка и ги донесете на празника.
 
Жури, съставено от организаторите на конкурса, заедно с публиката, ще определи победителите. Всички отличени творби ще бъдат представени онлайн и на открито на 30 септември по време на инициативата "Parking Day" в рамките на пространството на “Таратанци”.

За повече информация, пишете на safeplaygrounds.sofia@gmail.com или се присъeдинете към  Фейсбук групатата!

Сподели в: