Детски панаир по повод Световния ден за повишаване информираността за аутизма

На 2 април в столичния Зоопарк ще се състои детски празник с осем безплатни творчески ателиета. Поводът е Световният ден за повишаване на информираността а обществото по въпросите на аутизма. Работилниците ще започнат в 11.00 ч. ще продължат до 15.00 ч.

Около сцената в Зоологичеката градина ще бъдат разположени работилници по Стенопис, Пиксел арт, Пясъчни рисунки, Изработка на маски, Рисунки с отпечатъци от ръце. Децата ще могат да се включат в ателие по Зумба и да вземат материали за рисуване и да се разходят из градината да скицират животните, като накрая ще организираме мини изложба с готовите картини.

В събитието е безплатно и отворено за всички, в него ще се включат както деца, които имат проблеми от аутистичния спектър, така и всички деца-посетители в Зоологическата градина. Целта на инициативата е да въвлече всички в обща творческа среда, като така, по един непринуден начин, да запознае широката общественост с въпросите на аутизма. На датата 2 април се отбелязва уникалния свят на съществуване, различното мислене, интереси и способности на хората с аутизъм. Нека го превърнем в ден, в който лицата с аутизъм са обгърнати с повече разбиране и подкрепа от страна на обществото.

Организатори на инициативата са Асоциация Аутизъм, Sutherland, Фондация Изиарт, Български червен кръст и Зоологическа градина София.

Сподели в: