Детски музей на колела обикаля Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен

"Детски музей на колела" започва обиколка из България. Той ще посети Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен. Проектът ще предложи безплатно творчески работилници за деца, където малчуганите по забавен начин ще учат историята на световното изкуство. Работилниците ще действат за един ден във всеки град, от 10 до 20 часа. Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата ще се запознават с осем различни периода от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Програма:
19 юли – Русе, Вазата, на входа на Парка на младежта
20 юли – Варна, на входа на Морската градина
26 юли – София, 26, пред Народния театър,
27 юли –  Пловдив, пред сградата на общината и в Плевен
2 август – Плевен, парка Кайлъка.

Организатори са фондация "Изиарт" и "Сосиете Женерал Експресбанк".

Преподаватели в програмата са млади специалисти – дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца, както и представители на банката от местните офиси, преминали специално обучение.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на музея на колела, съставена от реплики на знаменити шедьовъра от различните епохи.

Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.

Сподели в: