"Детските книги и дигиталният свят" - дискусия в НДК

Kafene.bg | 14.06.17

На 17 юни (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде проведена поредната дискусия, свързана с годината на детската книга. Тя се организира от Национален център за книгата – НДК и темата е "Детските книги и дигиталният свят".

В дискусията ще участват: Михаела Петрова – ръководител на Национален център за книгата – НДК; Марияна Златарева от издателство "Кибеа"; Нина Дерменджиева от издателство "Егмонт", Ивелина Атанасова от Digital Kidz; Милена Стефанова от "Софтпрес"; Александър Кръстев от "Аз чета".

Трябва ли да се страхуваме, че дигиталният свят ще унищожи интереса към книгата от хартия? Ще научим как си представят децата съвместяването между книжния и виртуалния свят. А също така и кои са най-новите тенденции в азиатските страни, Европа и САЩ – приемат ли вече сериозно препоръката на Марк Зукърбърг, програмирането да се изучава наравно с азбуката. Може ли четенето и интереса към историята и културата на цивилизацията ни да се стимулира и с книжните наръчници за играта Майнкрафт? Какви са тенденциите за дигитализиране на образованието? С издатели и ментори на баланса между книжния и дигиталния свят ще поговорим не просто за книгите, четенето, писането и виртуалния свят, а за новите кодове в "езика", на който е добре да комуникираме със следващите поколения.
реклама
Коментари 0 коментара

Име:    
E-mail: (Няма да се публикува)

Коментирай:


МИСЪЛ НА ДЕНЯ
  • Ако се построи къща на щастието, най-голямото помещение ще е чакалнята.

    Жюл Ренар

АКЦЕНТИ
Copyright 2007 - 2017, Kafene.bg Сайтът е разработка и собственост на ABC Design & Communication
eXTReMe Tracker