Деси Тенекеджиева с Chillout project

Деси Тенекеджиева с Chillout project в клуб MO, Варна.

Деси Тенекеджиева ще зарадва родния си град Варна с изпълнение в елитния клуб „MO”. На 20 март 2008 г. от 22.00 часа Деси, заедно с младия музикант Боби Вълчев, известен като любимия ученик на маестро Живко Петров, ще представи последния си музикален проект Chillout project. Гостите на „MO” ще имат възможност да чуят уникална авторска chillout-програма на английски, испански, италиански, френски и дори суахили, както и няколко jazz-парчета в съвременни и нестандартни аранжименти. Проектът е стилен и оригинален, но в същото време звучи популярно и атрактивно.

Chillout project вече се радва на успех с международни размери. Проектът се приема с ентусиазъм от критиците и публиката. С него Деси Тенекеджиева и нейната група Inside пожънаха много овации в Берлин на концерт по случай приемането на България в Европейския Съюз.

По време на престоя си във Варна Деси е поканена и ще се включи с удоволствие в тържествения концерт по случай 50-годишнината от създаването на Френската гимназия в морската столица, където актрисата е завършила. От гимназията тръгват редица известни българи, като например министърът на образоването Даниел Вълчев, режисьорите Бойко Богданов и Галин Стоев, оперният певец Иван Момеров. Събитието ще се състои на 19 март от 10:00 часа в Двореца на културата и спорта и ще събере настоящи и бивши ученици на елитното училище. По този повод Деси Тенекеджиева специално е приготвила няколко известни френски песни, които ще изпълни и на следващата вечер в клуб „MO”.

2008 се очертава като много натоварена година за Деси. Наскоро тя се завърна от Италия, където бе на работни срещи с продуценти и режисьори във връзка с бъдещите си кино ангажименти. Следващия месец предстои излизането на видеото към новия й сингъл Side West, а до края на годината се очаква и издаването на албума Chillout project. В Малък градски театър продължава да се играе с голям успех и последният театрален проект на Деси – www.lubovnika.com.  През април и май представлението по текст на драматурга-абсурдист Йожен Йонеско ще гостува и във Варна.

Сподели в: