Деси Банова и Гери Дончева – факири в кубинската кухня

Посланичката на Куба Терасита Капоте Камачо призна Деси Банова и Гери Дончева за факири в кубинската кухня, а „Мис Силикон“ победи с любимия коктейл на Хемингуей. Красавиците се състезаваха за най-добра „стара дреха“ и най-вкусен коктейл с банан

Истински кулинарен екшън се разигра вчера в единственото заведение у нас за кубинска кухня – La Cubanita. Съсезаваха се три отборасъответно Деси Банова и Гери Дончева; Мариана Маринова и „Мис Силикон“ 2010 Гергана Райчевска и близначките Емануела и Доротея Толеви, ще победи в състезанието за най-вкусно кубинско ястие по класическа рецепта.

Трудното задание бе ястието Ropa Vieja („Ропа Виеха“), което в превод означава „Старата дреха“. Странното име на любимия за кубинците специалитет, идващо от стара легенда, включва телешко месо, стафиди, лук и домати, а целта бе красавиците да сглобят правилните продукти в правилните пропорции, без да знаят предварително рецептата.

Допълнителен бонус на всеки отбор даде и изпълнението на любимия коктейл на Хемингуей – дайкири, към който за колорит и вкус добавиха банани. Най-добре с банановия коктейл се справи отборът на „Мисис България 2008“ Мариана Маринова и „Мис Силикон“ 2010 Гергана Райчевска, а с вкусна „Ропа Виеха“ впечатлиха Деси Банова, Гери Дончева и отборът на близначките. Всички си тръгнаха с награди – по бутилка хавански ром, ваучери за вечеря в La Cubanita и диск с кубинска музика от посланичката.

Освен Тересита Камачо, в журито присъстваха съпругът й Берман Алеман и певицата Долорес.

Сподели в: