Десислава с песента „Love is alive” отива на финал на „Евровизия”

Чаровната Десислава /DESS/ с песента си „Love is alive” отива на финал на „Евровизия”. Композиторът Стефан Димитров, председател на Академията на "Българската песен на Евровизия 2012", обяви именно песента на Деси, класирана на първо място от професионалното жури. Пак тя грабна първото място и при гласуването със смс-и от зрителите.

Десислава /DESS/ бе сравнително лаконична по отношение на представянето си: „Радвам се, разбира се. Искам да кажа, че заложих на семпло изпълнение, за да се подготвя добре за финала. Специални благодарности на екипа, с който работих по песента – а именно хореографа Анета Авакян, танцьорите Калин и Иво от трупата на Нешка Робева, беквокалистите – Неделяна от пиано бар„Хавана”, Бобо и Дани.”

Македонецът Даниел Каймакоски, който стана популярен в България покрай риалити формата „Пей с мен”, дойде специално от Виена, където живее и работи, за да пее с талантливата певица.

Десислава благодари и на Борислав Миланов от “Симфоникс”, композитор на „Love is alive”, който бе неотлъчно до нея. „Щастливи сме, че песента отива на финал. За нас не е голяма изненада, защото честно казано, го очаквахме. Това, което не харесвам, е отново реакциите, че поп фолка бил спечелил. Извинявайте много, но песента на Десислава не е поп фолк и всеки, който разбира от музика, може да чуе, че тя не е една поп фолк певица, а изключително талантлив творец! Иска ми се да спрат завистливите подмятания, защото съм сигурен, че Десислава би представила България достойно!” – обясни Борислав Миланов.

Финалът на „Евровизия” ще е на 29 февруари, в зала 1 на НДК, когато ще бъде излъчен и българския победител.

Още по темата:

Поли Генова ще представя България на "Евровизия"

Поли Генова и една красива песен

Миро: "Евровизия" трябва да е наша кауза

Сподели в: