Депутат от опозицията решава да вдигне рейтинга си в "Шемет"

Премиерата на "Шемет"от Жан Жак Брикер и Морис Ласег ще бъде на 27 октомври 2008 г. в Сатиричния театър, съобщиха оттам. Постановка – Боил Банов, сценография – Ралица Русева. Участват: Стефан Щерев, Герасим Георгиев, Светломир Радев, Янина Кашева, Жанет Иванова.

Действието на тази френска комедия се развива в дома на депутат от опозицията, решил да вдигне рейтинга си, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята собствена сватба. Неочакваната поява на Полковник от Американската армия обаче е на път да осуети този брилянтен план…

За авторите
За Жан–Жак Брикер и Морис Ласег критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция. Техните имена стоят под заглавия като: "Голямата зебра или Припомнете ми вашето име”, "Елемента С”, "Тиха лудост”, "Честта на Чиполино”, "Двете девици”,
"Комедия за едно убийство”, "А сестра ти ?”, "Лъжкинята”, "Скъпо Съкровище”.

Думи на режисьора:
"В България явно имаме комплекс и подценяваме комедията на ситуацията. Разсъждаваме за нея като халтура и вечно чакаме голямата драматургия. Не съм съгласен. За мен зрителят е култ. Надявам се "Шемет” да се играе поне десет години в София, както това се случва в Париж".

Боил Банов завършва НАТФИЗ през 1999 година в режисьорския клас на професор Красимир Спасов. По–известните му постановки са "В полите на Витоша”, "Когато гръм удари” от П. К. Яворов, "Вампир” от А. Страшимиров, "Сако от велур” от Станислав Стратиев.
Определя себе си като мрачен оптимист.

Програма на Сатиричния театър за месец октомври

Сподели в: