Депеш Мод идват в България

Още шест нови дати са добавени към европейската част на световното турне на мегазвездите Депеш Мод "Tour Of The Universe 2009”. Това са Дюселдорф и Лайпциг в Германия, Нанси във Франция и Валядолид, Билбао и Севиля в Испания. Така тур датите за големия гастрол са вече 34.

За радост на хилядите български фенове на великите британци турнето ще премине и през България – на 18 май 2009 г., а шоуто ще бъде на Националния стадион "Васил Левски". Мегапродукцията се провежда в рамките на мащабния фестивал Туборг Грийн Фест, в който са включени и концертите на Депеш Мод в Загреб и Белград. Туборг Грийн Фест е един от най-популярните музикални фестивали, по време на който най-актуалните групи и най-страхотните концерти достигат на живо до меломаните в цяла Европа.

Най-новият албум на ню уейв кралете Депеш Мод се очаква да излезе на пазара на 21 април 2009 г.,
издаван у нас от Mute / Анимато Мюзик. Продукцията ще бъде дванадесета в дискографията на групата. В момента Дейв Гахан, Мартин Гор и Анди Флетчър са в студио в Санта Барбара, Ню Йорк, където тече финалната сесия по завършването на албума. Все още се пази в тайна заглавието му, броят на парчетата, включени в него и името на разбиващия нов сингъл, който се очаква да бъде пуснат официално през февруари 2009 г.

Депеш Мод са най-продаваната британска група от каталога на издателите Mute / EMI Records от 1981 г. до днес. Очаква се предстоящият им нов албум да надмине успеха на предишния "Playing The Angel”, който достигна статуса на най-продаван албум в 18 държави по света.

Билетите за мега концерта на 18 май са почти на изчерпване. Още през първите дни след тяхното пускане в продажба, пропуските за зоната пред сцената бяха разпродадени. Билетите за ВИП зоната на стадиона (сектор А), както и седящите места с най-добра видимост към сцената, също са изчерпани.

Ограничени количества от ценните пропуски на цени от 40, 45 и 55 лева все още могат да бъдат зкупени от касите на Тикетпро в страната, билетен център на НДК и онлайн на www.ticketpro.bg.

Сподели в: