Ден на дигиталното кино за първи път у нас

За първи път у нас ще се проведе Digital Day – Ден на дигиталното кино, посветен на производството и разпространението на цифрово кино в България.

Студио Врабчев съвместно с Изпълнителна агенция „Национален филмов център” и Асоциацията на българските оператори организират Ден на дигиталното кино, който ще бъде на 30 ноември 2009г.

Програмата ще включва: от 10.00 ч. в зала 5 на “Синеплекс” ( “София Сити Център”, бул. “Арсеналски” 2 – срещу хотел “Хемус”): презентация с участието на г-жа Сю Гибсън, председател на Борда на Сдружението на Британските кинооператори /BSC/ на тема “Сравнение на творчески и технически възможности на изображение, заснето върху сребърен (35 мм) и цифров носител”.  
Ще бъдат представени също български цифрови проекти, заснети и мастерирани за прожекция на голям екран по методите “Диджитъл синем  пекидж” и “Диджитал 3D”; Благодарение на резултатите ще могат да се оптимизират разходите по заснемането на различни рекламни и други клипове, както и да се съпоставят различните възможности според нуждите и изискванията на различните клиенти. От 11.00 ч. в зала 5 на „Синеплекс” ( “София Сити Център”, бул. “Арсеналски” 2 – срещу хотел “Хемус”) : Ще бъде представена и възможността за заснемане на стерео кино в България, приложението му в рекламата и цялостната рекламна кампания на дадена фирма, използването на тримерните клипове в презентации, кино-реклами, специални събития.

Ще разберете:
От кога съществува стерео-технология;
– Защо е иновативна за България и българската публика;
– Какви промени са настъпили от измислянето и до днес;
– С какво би се отличила една стерео (тримерна) реклама от стандартна такава;
– Как може да се съчетае с комуникация по всички медийни канали и какво усещане оставя у хората;
– Как може да се използва в изготвянето на цялостна PR кампания и с каква цел;

Събитието ще се проведе на 30.11.2009г. – начало 10ч., Cineplex, CCS, София. Вход свободен.

***
Орфей и Евридика оживяват във филма Moon Lake
Акценти от фестивала "Киномания 2009"
"Здрач 2: Новолуние" с премиера през декември

Сподели в: