Денс музиката празнува четвърт век със суперколекцията Dance Classics

21 от най-големите денс парчета за всички времена гарантират вашето парти настроение, независимо къде се намирате!

През 1983 г. технологиите напълно превзеха музиката и нова вълна от електронен саунд заля клубовете, радиостанциите и партитата. Диското намери своя благороден наследник в лицето на денс музиката…

Вече повече от четвърт век това е най-подходящата музика за парти и добро прекарване. Денс стилът от своя страна също даде началото на най-различни нови жанрове, но чарът му със сигурност е непреходен.

Сега най-добрите образци на перфектната денс музика са събрани в чисто новата колекция Dance Classics, която проследява развитието на стила в последните 15 години. Тук са само най-големите денс хитове, които достигнаха номер едно в класациите у нас и в цяла Европа, превзеха всички партита и създадоха красивите спомени на няколко поколения. От Gala и 2 Unlimited, през DJ Bobo, Benassi Bros и The Underdog Project,  до Morandi и Alex Gaudino – всяка суперуспешна стъпка на денс музиката е запечатана в компилацията Dance Classics.

Всичко започва с белгийското евроденс чудо 2 Unlimited и тяхното суперпарче The Real Thing, което оглави или влезе в топ 5 на чартовете на всяка страна на Стария континент. Компилацията продължава с швейцарската легенда на 90-те DJ Bobo и Everybody. Това е едно от най-емблематичните парчета в успешната кариера на денс ветерана, а през лятото той ще се завърне и с чисто нов албум – “Ole Ole – The Party”, който е инспириран от Европейското първенство по футбол в Швейцария и Австрия. Няма как подобна мащабна колекция да мине и без култовата италианска изпълнителка Gala, която през 1996 г. издаде един от най-големите хитове в Европа – песента Freed From Desire, която бе номер едно безпрецедентните 13 поредни седмици в официалната класация във Франция, освен това оглави още шест европейски чарта и дори покори Бразилия. Използването на семпли, на позабравени хитове в денс музиката пък като че ли започна с The Tamperer и Maya и тяхното Feel It. В него е включена част от Can You Feel It, написано от Майкъл Джексън и изпълнено от The Jacksons през 1981. Новият денс вариант на трака обаче бе една от сензациите на 1998 г. и успя да стане номер едно във Великобритания, като достигна и четвърта позиция в денс класацията на “Билборд” зад океана.

Говорейки за големи хитове, идва ред и на по-новата школа в жанра – The Sunclub с Fiesta (отпреди 5 г.), както и един от най-големите парти тракове в последно време – Destination Calabria на нашумелия италиански диджей Alex Gaudino. Компилацията Dance Classics продължава с Benassi Bros и Дани, които все още можем да чуем по радиостанциите с техния хит Every Single Day. През 2006 г. година пък красивата Elize разби ефира с енергичното Into Your System, което също намира място в албума. Идва ред и на румънската клубна сцена, която е представена от най-големите хитове на суперлюбимци като Morandi (с Falling Asleep), Akcent (с посветеното на поп звездата изпълнение Kylie) и Activ (Doar Cu Tine). Тук са още белгийците Sylver с изискана преработка на хита на АББА Lay All Your Love On Me, Filterfunk с нова версия на S.O.S. (Message In A Bottle) на Police, както и Hi_Tack със Say Say Say (Waiting For You), което съдържа семплирани вокали от Пол Макартни и Майкъл Джексън.
 
Други незабравими денс класики, които откриваме в новия албум, са Miami на The Underdog Project, Waiting For Tonight, Ooh Aah (Just A Little Bit), Mia Mao Minha Gente, Sorry Baby, Do U Wanna Dance и др.

На CD от “Ка мюзик плюс”.   

DANCE CLASSICS:

1. 2 Unlimited – The Real Thing (3:41)
2. DJ Bobo – Everybody (3:49)
3. Gala – Freed From Desire (3:34)
4. The Tamperer feat. Maya – Feel It (3:18)
5. The Sunclub – Fiesta (4:14)
6. Alex Gaudino feat. Crystal Waters – Destination Calabria (3:02)
7. Benassi Bros feat. Dhany – Every Single Day (3:34)
8. Elize – Into Your System (3:06)
9. The Underdog Project – Miami (4:08)
10. Morandi – Falling Asleep (Loosing My Baby) (3:44)
11. Electro Blues feat. Stefy Deep – Mia Mao Minha Gente (3:44)
12. Hi_Tack – Say Say Say (Waiting 4 U) (2:55)
13. Lil’ Love – Waiting For Tonight (3:54)
14. Gina G – Ooh Aah (Just A Little Bit) (3:31)
15. Sylver – Lay All Your Love On Me (3:32)
16. Filterfunk – S.O.S. (Message In A Bottle) (2:51)
17. Akcent – Kylie (4:09)
18. Activ – Doar Cu Tine (3:29)
19. Terry Williams – Sorry Baby (3:18)
20. The Bitch Hotel – Do U Wanna Dance (3:34)
21. Superstar DJ – Resurection (3:24)

Сподели в: