Дензъл Уошингтън предвожда "Великолепната седморка"

„Великолепната седморка“ е в кината и IMAX от 23 септември. Култовият уестърн се завръща с римейк под режисурата на Антоан Фукуа. Лентата беше премиерно излъчена на филмовия фестивал в Торонто преди седмица, а миналата събота закри най-стария филмов фестивал – този във Венеция. Сценарист е Ник Пизолато, познат ни като създател на сериала „Истински детектив“. В главните роли ще видим Дензъл Уошингтън, Крис Прат, Питър Сарсгаад, Хейли Бенет.

Градчето Роуз Крийк е попаднало в ръцете бизнесмена Бартоломеу Боуг (Питър Сарсгаад), който налага своята воля на местните, сееки страх и кръвопролития. Боуг и неговата компания Блекстоун планират да разрушат града, като на негово място се построи мина. Дори шерифът и местната власт не смеят да се опълчат на крупния индустриалец. Жителите на Роуз Крийк са изправени пред избор – да продадат земите си на безценица, или да бъдат избити от хората на Боуг.

Ема Кулин (Хейли Бенет), чийто съпруг е убит от хората на Боуг, наема ловеца на глави Сам Чийзъм (Дензъл Уошингтън) да прогони индустриалеца и неговите хора. Ема заплаща на Чийзъм с последните средства, които са й останали. Впоследствие Сам събира група от седмина елитни бойци, които да поведат населението на Роуз Крийк в битка срещу тиранията на Боуг. Впоследствие седморката осъзнава, че, това, за което се бори, е много повече от парите.

Сподели в: