Дейзи Дули се справя с развода

“Дневникът на Бриджет Джоунс” се среща със “Сексът и градът” в най-неустоимото, романтично и невероятно забавно четиво за всички омъжени, разведени или все още щастливо необвързани жени от всички възрасти.
 
“Само едно нещо е по-лошо от това да си на трийсет и девет и да си неомъжена и то е да си на трийсет и девет и да си разведена”, твърди с мъдро примирение Дейзи Дули. Макар отлично да разбира, че се омъжва за неподходящия човек, тя го прави съзнателно, за да се измъкне от капана на мечтаещите за деца трийсет и няколко годишни съвременни жени с професионални амбиции и добра кариера.

Уви, семейният живот не върви добре и запалената читателка на книги за самопомощ  събира най-после кураж да напусне противния си съпруг и да се върне в болезнения – и смешен до болка – свят на ходещите по срещи. Разчита на двете си приятелки, мразещата всякакво обвързване и любителка на секса за една нощ Джес и съвършената /поне за момента/ майка и домакиня Луси, да изслушват безконечните й тиради срещу мъжете, да бършат сълзите й и да й помогнат да си намери работа. Рицарят на бял кон обаче тъй и не се появява, мъжете, с които излиза, се оказват пълни кретени и в един момент като че ли има опасност Дейзи да се удави в собствените си сълзи.

Но животът е пълен с изненади. Точно когато стига до просветлението, че трябва да се живее за мига и да не се хранят излишни надежди, Дейзи среща неочаквано своята първа, единствена и незабравима любов – той, о ужас, е женен – и получава предложение от  голямо издателство да напише книга за това как да се справим с последиците от развода. Ще успее ли помъдрялата и взела живота си в ръце Дейзи да получи всичко, към което отчаяно се стреми?
              
Много смях, много полезни съвети и истинска женска мъдрост в новата книга на популярната английска журналистка Анна Пастернак, внучка на великия Борис Пастернак.

Сподели в: