Дейв Геън ще издаде втори солов албум през октомври

Фронтменът на Depeche Mode Дейв Геън ще издаде много чакания си втори солов албум през октомври. Тавата се казва ‘Hourglass’ и ще излезе за лейбъла Mute Records (Анимато Мюзик). ‘Hourglass’ идва след издадения през 2003 солов проект ‘Paper Monsters’, който разкри Геън като пълнокръвен автор на песни и спечели признанието на световната критика. Списание
‘Q го включи в своята класация Top 50 за албуми на годината. Последва разпродадено турне в Щатите и Европа, уловено в издаденото през 2004 DVD “Live Monsters”.

Израстването на Дейв като автор пролича с албума на Depeche от 2005 “Playing The Angel”. Едно от трите негови парчета вътре беше сингълът ‘Suffer Well’. Световен бестселър и номер 1 в 18 държави, албумът беше последван от международно турне през 2005 – 2006, на което бандата пя пред бад 2.5 милиона души в 30 страни, в това число и България!

И докато групата все още си поема дъх след този гигантски успех, Дейв веднага се завърна в студиото, за да запише поредица от песни, които ще влязат в новия албум ‘Hourglass’. Създаден без напрежението на крайните срокове, Геън пише и продуцира парчетата заедно с Крисчън Айгнер (барабани) и Андрю Филпот (китари), музиканти от тур бандата на Depeche Mode. Работили са в студиото на Геън – 11th Floor Studios, в Ню Йорк, където той живее през последните 10 години.  Тони Хофър, известен с работата си с Beck, Air, the Kooks и Fratellis, е човекът, който ще миксира продукцията този месец.
 
Според Геън, ‘Hourglass’ звучи по-електронно от соло дебюта му ‘Paper Monsters’, “но много внимавахме за това звукът да остане напрегнат и спонтанен. Не сме се забивали в това да звучи перфектно. Искахме да останат и по-грубите ъгли.”

Темите в албума са закопали още по-надълбоко в психиката на Дейв. “Аз съм си все същия тийнейджър, който отчаяно се опитва да порастне, но е абсолютно скован от страх, че това наистина се случва,” признава певецът.

Ето и някои от заглавията на парчета в “Hourglass”:
‘Saw Something’, ‘Use You’,‘Endless’, ‘21 Days’, ‘A Little Lie’, ‘Deeper and Deeper’, ‘Love Will Leave’, ‘Down’,‘Miracles’,‘Tomorrow’ и ‘Kingdom’.
 
скоро ще има и повече инфо, проверявайте нон стоп: www.davegahan.com

Сподели в: