Дейв Гахан готви солов албум

Неповторимият Дейв Гахан ще се завърне на 22 октомври с дълго чакан нов соло албум. “Hourglass” е вторият соло албум на иконичния фронтмен на Depeche Mode и е продължение на една впечатляваща кариера, в която вече познаваме и признатия от критиката дебютен соло проект “Paper Monsters”.

Продуциран от Дейв, Крисчън Айгнер & Андрю Филпот, и двамата членове на туринг бандата на Depeche Mode, “Hourglass” отразява израстването на Гахан като автор на песни. Както знаете, той написа и три песни за последния албум на Depeche Mode “Playing The Angel” – “I Want It All”, “Suffer Well” & “Nothing’s Impossible”.

“Hourglass” се открива с парчето “Saw Something”, което задава тона на още 9 песни. “Това беше катализаторът, който ме накара да започна да пиша отново, ” разказва Дейв и добавя “този първи текст беше ключът, който отвори вратата.”

Други изключителни моменти в тавата са бушуващото “Deeper and Deeper”, извисеният епичен първи сингъл “Kingdom” (който ще излезе на 8 октомври) и пристрастяващото “Use You”, в което унищожително се дава простор на отвращението към хората и по-конкретно към самия себе си. Междувременно, в “Down” – вероятно най-изповедната песен в албума – Дейв признава, че се чувства ужасно стар (“I feel so old, down on the ground is where I’m bound to end up.” )

Като звук албумът минава грациозно през различни влияния на стилове. По-електронен от първия соло албум и китарите от “Paper Monsters” са заменени със синтезатор.

“Като че ли бандата не е моята идентичност в момента, въпреки че й дължа всичко. Започвам наистина да усещам своя собствен глас. За мен, това е най-добрият албум, на който съм способен сега. Стана дори по-добре, отколкото очаквах, ” признава Гахан.

Снимка: Антон Корбин

www.davegahan.com

 

Сподели в: