Дебют за внука на Йордан Радичков

Йордан Петков, внук на писателя Йордан Радичков, ще представи дебютната си книга "Със съкращения" днес от 20.00 часа в клуб "Грамофон", ул. "Будапеща", срещу Гьоте-институт, съобщи на БТА поетът Румен Леонидов, който ще говори за изданието заедно с критика Катя Атанасова.

Сборникът с разкази е публикуван от издателство "Факел" с подкрепата на Министерството на културата – спечелил е конкурса "Помощ за книгата". Йордан Петков е син на драматурга Роза Радичкова и кинорежисьора Димитър Петков. Следва във Факултета по журналистика на СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Връзки с обществеността".

Младият автор има малко на брой, но впечатляващи публикации – белетристични в сп. "Съвременник" и публицистични във в. "Поглед". И в двете си "увлечения" той показва необичайно умение да работи с думите. Може би защото е израснал в духовния дворец на вълшебника Йордан Радичков и като негов внук е наследил не само първото му име, но и доживотната "зараза" да изпитваш наслада от разбулването на словото и сътворяването на нови тайнства с него, отбелязва Катя Атанасова.

Сподели в: