Дебютният сингъл на Жана Бергендорф „Самурай” е № 1 в българския ефир

Дебютният сингъл на Жана БергендорфСамурай” е най-излъчваната песен в родния радио и телевизионен ефир по данни от официалната обща класация за българска и световна музика.

Положителният прием на парчето от публиката не е изненада, имайки предвид екипа, който е реализирал песента и клипа към нея. Емоционалният български текст е дело на мулти-талантливия Руши Видинлиев, а музиката и аранжиментът – на едни от най-успешните музикални продуценти във Великобритания Рей Хеджис и Найджъл Бътлър. Именно те стоят зад някои от хитовете на утвърдени в световен мащаб изпълнители като One Direction, Cher, Clannad, Tom Jones, Daniel Bedingfield, Boy George, Ronan Keating. След като записва сингъла в студиото на Хеджис и Бътлър в Лондон, Жана снима видеото към него под вещото ръководство на режисьора на втория сезон на X Factor България – Кирил Кирилов-Кико. Това е и първата българска продукция, в която е ползвана ултрамодерната, напълно роботизирана Full Motion Control Rig снимачна система на MRMC. Скоро предстои да излезе и видеото към английската версия на „Самурай” със заглавие “Remember Me”.

Въпреки ангажиментите на Жана в две национални музикални турнета през лятото, тя работи по няколко авторски проекта и подготвя издаването на песен и видео в дует с Кристо. Наскоро тя застана пред обектива на Велислава Каймаканова-Ножарова и засне фотосесия за благотворителната кауза „Да оставим следи”, влизайки в образите на Алиса и Лудия шапкар от филма на Тим Бъртън „Алиса в Страната на чудесата”.

Сподели в: