Дебютната книга на Пиърс Браун „Червен изгрев” – между най-добрите книги на 2014

Бестселър на New York Times и победител в Goodreads Choice Awards за 2014 г.
"Червен изгрев" също така е обявена за една от най-добрите книги за същата година от Entertainment Weekly, Buzzfeed и Shelf Awareness.

В нея се разказва за едно далечно бъдеще. Цялата Слънчева система е колонизирана, а човечеството е оформено като тоталитарно кастово общество. Дароу принадлежи към най-нисшата прослойка – тази на Червените.
Те вярват, че са изпратени на Марс, за да направят планетата годна за живот, че кръвта и потта, които проливат всеки ден, ще спечелят правото на децата им да живеят на повърхността.
Но Червените са предадени. Дароу открива, че повърхността на планетата е заселена отдавна, а неговите хора са лъгани от Златните, за да продължават да живеят в мините. Като роби.
Воден от жаждата за отмъщение, Дароу приема да се включи в бунтовническата групировка Синовете на Арес, да проникне в Института, където децата на Златните се обучават, и да стане един от тях.

Червеният изгрев ще настъпи. Дори ако Дароу трябва да плати за свободата с цената на живота и всичко човешко в себе си.

"История за отмъщение, война и власт, която напомня на „Игрите на глада” и „Игра на тронове”."  – Kirkus Reviews
 
"Невероятен дебют! Авторът разгръща елементите на фабулата по същия начин, по който би го направил Джордж Р. Р. Мартин." – Tor.com

Откъс от книгата можете да прочетете тук

Сподели в: