Двуетажен ретро автобус клюкари културните събития в София

Двуетажен ретро цветен автобус ще разгласява културните събития в София. Нетрадиционният информационен център, който се нарича Културна спирка дада (Dada Cultural Station), се намира на ул. „Г. Бенковски” 10 и вече е отворен за посетители.

Инициативата за създаването му е на Dada Cultural Bar – едно от местата в София, насърчаващи и подпомагащи артистичните и културни дейности на столицата. Реализирането му пък става възможно благодарение на Столична община и Асоциация за развитие на София, като проектът подкрепя и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 година.

Именно от мотото на кандидатурата на София в конкурса за културна столица на Европа  – “Сподели София”, черпят вдъхновение авторите на иновативния проект от Dada Cultural Bar. Идеята им е чрез атрактивния си и нестандартен външен вид двуетажният цветен автобус да привлича столичани и гости на София от страната и чужбина, за да сподели с тях информация за различни културни мероприятия в града.

На първия етаж на Културна спирка дада всеки неин посетител може да изгледа документални филмчета за историята на София, да намери материали за предстоящи културни и образователни събития, специализирани списания и литература, културни афиши и програми или да получи информация директно от културен гид. На втория етаж на автобуса-спирка е разположена открита висяща градина с неповторима гледка към градинката зад Руската църква.

И още нещо много важно – поне веднъж месечно автобусът ще се превръща от културна спирка в мобилен център и ще стига до различни квартали на София, за да споделя и там информация за столицата и за предстоящите културни събития.

Прочетете още:

Ретро парти с любими класики от грамофон

София ще диша от 3 до 31 август

Сподели в: