Двудневен фестивал за кича в политиката

На 1 и 2 март 2014, София, ул цар Симеон 48, начало: 18:00 ч. ще се проведе Фестивал на кича в политиката.
Събитието или творческото събрание ще се състои в сградата на Ателие Пластелин, намираща се на улица „Цар Симеон” 48. Ще има символичен вход  от 2 лв. и символична почерпка.
  
Вие знаете, че вече нищо не е такова, каквото беше. Нищо не е истинско.

Киселото мляко не е истинското кисело мляко. Белият хляб не е истинския бял хляб, а свинското месо не истинското свинско месо. Днешният обяд не е истинския познат от миналото обяд. Днешните футболисти не са онези истински сърцати момчета, които познавахме от нашето детство. Днешната телевизия не е истинската телевизия. И накрая: днешните политици не са онези истински политици от близкото минало.

Заявяваме, че живеем в свят с фалшиви ценности! Свят, в който светлината на родното изкуство е подменена от светлината на китайските джобни фенерчета.

Да, истинският политически, културен и т.н. живот в неговата цялост е подменен от фалшив такъв и е подвластен на Н.В. Кича. Кичът! Успокояващ и безболезнен , уютен и създаващ необходимото доволство от
това, че го има.  Прави ни богати и заможни, макар и псевдо. Някак си си го обичаме този наш роден кич.

И така, аз, Янко Владимиров Велков-Янец, заедно с творческия колектив при Ателие Пластелин, ви каня на малък фестивал, посветен на кича в политикатачаса, Ще се насладите на артистични прояви /акции/ в картини, форми, слово, звук.

Ще се докоснете буквално и преносно до редица изявени артисти инспирирани от кичовата тема.

Сподели в: