Двудневен уличен карнавал "Пловдив танцува"

На 6 и 7 юни, в Библиотеката ("Лейди Стандфрорд"5) в Пловдив ще се проведе Първият уличен карнавал "Пловдив танцува".

Централните булеварди, парковете и площадите в града ще се превърнат в открити сцени за улични и латино танци по време на Първия танцов карнавал в Пловдив, с който ще открием летния сезон тази година на 6 юни.

За първи път в България, танцьори и хореографи от всякакви школи ще танцуват върху камиони с открити платформи, които ще преминават бавно през града и ще привличат публика за различните стилове. Мобилните сцени ще бъдат първоначално ситуирани пред Международен панаир Пловдив, откъдето ще преминат през тунела под Античния театър и ще спрат до пл. “Централен”.

В Пловдив по време на Карнавала ще бъде затворен временно за движение бул. “Цар Борис III”. Пловдивчани и гостите на града ще станат част от цялата атмосфера, като танцовото щоу ще продължи и на различни “дансинги под звездите” на Главната и в Цар Симеоновата градина.

В него ще се включат представители на различни възрасти от всички школи по хип-хоп, брейк и съвременни улични и модерни и народни танци, както и от най-популярните латино стилове – салса, бачата ,кизомба и др.

За онези, които не владеят танцовото изкуство, но искат да танцуват, ще има Zumba Fitness на открито.

Карнавалът ще бъде закрит с грандиозно парти в клуб Библиотеката.

Организатори: Клуб Библиотеката със съдействието на Община Пловдив и Пловдивски Културен Институт

Сподели в: