"Двойна беля" на Кати Хопкинс

Както повечето Скорпиони, и Ева крие много тайни, за които никой не подозира – дори и близначката й Лилит. Властна и амбициозна по природа, Лилит е свикнала винаги да бъде център на внимание. Но когато Ева е избрана за Момиче на зодиака, най-добрата във всичко Лилит за пръв път остава на заден план.
Семейството на близначките се премества в нов дом и пред Ева се открива възможността да разкрие най-съкровената си тайна и да преодолее страховете си. Ще успее ли Ева да излезе от сянката на популярната си сестра и с помощта на планетите да разкрие истинската си същност?
След много перипетии и вълнуващи преживявания Ева разбира, че никой не е съвършен.

За автора:

До единадесетгодишна възраст Кати Хопкинс живее в Кения. Когато навършва осемнадесет години, родителите й се връщат в Англия и тя постъпва в Манчестерския колеж по изкуствата. След една година го напуска и се присъединява към рокендрол бандата „Драйвинг Рок енд Рокетс“, която изнася концерти в местни колежи и университети като подгряваща група на състави, като „Уизард“ и „Евъридж Уайт“. Освен това Кати работи в хипи магазина „На осмия ден“. Родителите й я оставят с по-големия й брат да се грижат за семейния им дом в Манчестър, известен като „355“, с идеята да дават под наем стаите за гости. Половината Манчестър се изрежда да живее там по едно или друго време, тъй като те дават стаите на най-различни свои приятели – музиканти и фенове. По-късно тя чете сценарии за комедийния отдел на Би Би Си и в продължение на две години всеки петък прави преглед на печата в телевизионния канал „Скай Нюз“.
Кати Хопкинс започва да се занимава с писателска дейност през 1986 г. Тя притежава характерен изказ, духовитост и стил, които се срещат единствено при хора, които са живели малко извън строго установените норми. И това си личи в бунтарския дух на персонажите, които създава, в техния жив и непринуден език. Навярно затова я харесват толкова много младите читатели по света.
Книгите на Кати Хопкинс, повечето от които са за тийнейджъри, са продадени в милионни тиражи. Ключът за успеха й се крие в улавянето на проблемите, които вълнуват девойките и юношите, в достоверността на героите й и в свежия й хумор. Във всяка книга от серията „Момиче на зодиака“ героинята е представителка на различен зодиакален знак и действията й се ръководят не само от индивидуалния й характер, но и от зодията й.
„Двойна беля“ е осмата книга от серия „Момиче на зодиака”, която излиза под знака на ИК „Хермес”. След огромния успех на останалите седем заглавия – „Рецепта за съпротива”, „От смотанячка – богиня”, „Рецепта за успех”, „Глезената принцеса”, „Звездно дете”, „Танцуващата кралица” и „Клубът на шаферките“, Кати Хопкинс е подготвила поредното вълнуващо приключение за своите почитатели – „Двойна беля“.

ИК "Хермес"

Корична цена: 7,95 лева

Сподели в: