Две премиери на книги в "Поетично кафене"

Освен традиционното четене на поезия в "Поетично кафене" на 19 януари, от 14.30 ч. в Студио 5 в НДК, ще се състоят и две премиери на книги. Весислава Савова ще представи книгата-пиеса "Приключенията на Щур и Враби", а Валентина Михайлова – четвъртата си стихосбирка "Предчувствие за бряг". Книгата за Щур и Враби се продава с благотворителна цел.

Още за авторите:

Весислава Савова има издадени няколко книги: поезия, новели, разказа, пиесата "Приключенията на Щур и Враби", която се играе и на сцена и е автор, режисьор и постановчик на пиесата "История с дух". Весислава пише невероятни хайку на български и английски език, с които е печелила много награди.

Валентина Михайлова работи като нещатен журналист към столичния периодичен печат от 1979 г., а към литературния – от 25 години насам. В момента подготвя първата си авторска журналистическа книга, която ще съдържа интервюта, отзиви, рецензии и очерци с известни представители на нашата творческа интелигенция.

Още за "Поетично кафене"
Срещата на 19 януари е от 14.30 ч. в Студио 5 в НДК. Входът е 2 лв.
Темата е "Старт".

Как си представяме 2014-та, какви са плановете, мечтите, надеждите ни, съмненията и тревогите? Какво пренасяме или довършваме от старата година в новата? Готови ли сме да застанем на състезателната писта и да чуем сигнала "Старт"? Тези и всички други поетически размисли и вдъхновения, които ви идват наум, пренесете на белия лист и споделете с нас.

Имаме и новина: "Поетично кафене" ще прекрачи в 2014 г. с нов регламент:

– четем до 2 свои стихотворения, при повече от 15 записали се участника, всеки ще представи по 1 стихотворение;

– засега музикалните паузи спират, заради ограниченото ни сценично време;

– последните 20-30 минути са определени за 3 премиери на книги на участниците в "Поетичното кафене". Може да представите не само нови книги, но и миналогодишни издания. Единственото условие е предварително да се свържете с нас на e-mail: konkurs1@kafene.bg, за да ви включим в сценария на събитието. Първите 3-ма записали се, ще получат подтвърджение от нас, а останалите ще останат за следващите ни срещи. Можете да ни пишете и на фейсбук страницата ни.

Сподели в: