Две покани от Илеана Стоянова – за авторски рецитал и премиера на стихосбирка

Поетесата Илеана Стоянова кани почитателите на лиричното слово на две свои участия – във Варна и в София.

На 16 декември, от 18 часа, поетесата Илеана Стоянова ще изнесе авторски рецитал във Варна, в Арт-студио на Радио Варна. Събитието се провежда в рамките на Рождественски салон на изкуствата,организиран от община Варна. Рециталът ще бъде по стихове от последните й две стихосбирки “Любовна песен” и “Десет хиляди мига”.  В срещата ще участва и поетесата Галена Воротинцева, а темата е с любопитното мото: “Варна чете поезия  в Интернет”.

На 19 декември, от 18 часа, под кледната елха на Националния литературен салон “Старинният файтон", ул. Лайош Кошут 34, София (бивша къща-музей на Димитър Благоев) ще се състои премиера на шестата стихосбирка ”Десет хиляди мига” на Илеана Стоянова.

Книгата ще представи поетът Велин Георгиев, създател и ръководител на  “Старинният файтон". В продължение на 20 години той е организирал и провел над 777 лирични срещи с поети, белетристи и литературни критици, представял е и техните новоизлезли книги, както и множество творчески юбилеи и паметни литературни вечери на известни български писатели.

Малко повече за поетесата Илеана Стоянова:
Илеана Стоянова е автор на шест стихосбирки: "Милост е живота" (1990), "Руини и небеса" (1992), "Полонези" (1994), "На върха на зенита" (2008) , "Любовна песен" (2009),  “Десет хиляди мига” (2011), както и на книга с документална проза "Кратка история на застраховането в България 1878-1946" (2000; 2008). Сценарист на документалния филм "История на застраховането в България" (2000).

Вижте още:
Спомени горещи като въглени и нежни като ласка

 

Сподели в: