Две нови илюстровани издания за деца

По случай Международния ден на детската книга, който отбелязахме на 02.04, издателство ЕМАС представя две нови заглавия от вече добре познатия Феридун Орал.

Световноизвестният художник и автор е сътворил множество прекрасни истории, а сега на българския пазар излиза "Червенокрилото кукумявче" и "Как змейчето прояло отново оризова каша".

ЧЕРВЕНОКРИЛОТО КУКУМЯВЧЕ

Феридун Орал

Някъде далеч, в голяма гора, живеели семейство кукумявки с червени крила. Една нощ малкото кукумявче останало само и се размечтало да си има другарче и да може да лети (защото кукумявките започвали да летят едва когато почервенеели крилата им).

И изневиделица на дървото се появило мишле – ето ти другарче!

И започнало мишлето като истински приятел да мисли как да помогне на кукумявчето да му почервенеят крилата и да литне. Окичило ги с макове, увило ги с ябълкови обелки… Докато не помогнала сама неволята.

​КАК ЗМЕЙЧЕТО ПРОЯЛО ОТНОВО ОРИЗОВА КАША

Феридун Орал

Всяка сутрин мама змеица слагала на своето змейче купичка топла оризова каша за закуска. Но един ден нейното пораснало вече дете решило, че кашата вече не е за него и трябва да намери нещо по-добро, нещо различно. Така започнало пътешествието на малкия змей през поля и гори в търсене на нещо ново, за да стигне накрая…
Къде ли? Е, това ще узнаете от новата книжка на турския художник Феридун Орал.

Сподели в: