Два часа добро настроение с Gipsy Kings Family в София

С концерта, който изнесоха на 5 септември в зала 1 на НДК, Gipsy Kings Family доказаха на българската публика, че в действителност са крале на доброто настроение. Повече от два часа фламенко ритми, подправени с неподражаемите гласове на известните французи и с огнените танци на изящната Пилар Кармона, нажежиха страстите в залата и изправиха цялата публика на крака. Добре известни хитове като „Bamboleo” и “Djobi Djoba” се редуваха с прочувствени балади като „Besame mucho” и “Un Amor”. По време на “Un Amor” млада жена от публиката бе изненадана с невероятно романтично предложение за брак, което й бе направено с помощта на Gipsy Kings Family директно на сцената пред многобройната публика в зала 1.

Музикантите изпълниха и превърналия се в класика техен кавър на песента на Франк Синатра „My Way” – “A Mi Manera”, както и забележителен трио вариант на „Fragile” на Стинг. Публиката има възможността да се запознае и с няколко по-нови парчета на групата, сред които и написаната от младия Марио Рейас балада „Innocente”. Талантливият китарист демонстрира виртуозност, която доказа, че Марио е достоен наследник на предишния соло китарист на групата Николас Рейас. Gipsy Kings Family са нетипичен пример за приемственост между различните поколения музиканти и по време на концерта видяхме на практика как се постига това: по-старите членове насърчаваха и насочваха светлините на прожекторите изключително към представителите на следващото поколение „цигански крале” Марио, Хосе и Хавиер.

Впечатляващото изпълнение на „Volare” се открои сред бисовете и завърши тази фантастична феерия от звуци и цветове, която майсторите на акустичната китара и атрактивните фламенко ритми поднесоха на своите почитатели в София.

* * *

Историята на Gipsy Kings Family

Сподели в: