Два филма за папа Йоан-Павел II ще бъдат представени в София

 Два филма за папа Йоан-Павел II ще бъдат излъчени в Дома на киното в столицата през следващата седмица, съобщиха от Полския институт в София.

На 19 май 2008 г. от 19.00 часа ще бъде представен филмът "Kaрол. Човекът, който стана папа" (І част, 180 мин., с надписи). Режисьор е Джакомо Батиато.
Филмът въздейства със смирението, простотата и прозрачността на творческата визия, сдържаност в преклонението пред главния герой и съзнанието, че неговата лична история е силно свързана с историята на Полша. Личността и вътрешното израстване на бъдещия папа са показани на фона на два тоталитарни режима, с които той се сблъсква и на които не се колебае да се противопостави. 

На 20 май 2008 г. 18,30 часа ще бъде излъчен филмът "Карол. Папата, който остана човек" (ІІ част, 153 мин., с надписи).  Режисьор отново е Джакомо Батиато.
Филмът разказва за понтификата на Йоан-Павел ІІ – за първите папски посещения от Мексико до Полша, за трагичните събития, свързани с покушението срещу него, за оздравяването и завръщането му към мисията да проповядва ценностите на евангелието.

Сподели в: