„Два рояла без рояли” – Ангел Заберски и Живко Петров

Ангел Заберски и Живко Петров се събират отново, за да представят заедно един елегантен микс от джаз стандарти и класика. На 4 ноември, петък, двамата джаз пианисти са замислили една неповторима „нощ на роялите” в клуб Studio 5. „Два рояла без рояли” е музикалното предизвикателство, което двамата виртуозни пианисти отправят към почитателите на красивото джаз и класик звучене. Тъй като в Studio 5 няма рояли, двамата маестро ще свирят на електрическите си синтезатори, затова е и закачката с името на импровизираното музикално събитие, по идея на Заберски.

Към тях ще се присъединят Борис Стаслев – бас и Христо Йоцов, барабани. Двамата талантливи музиканти ще представят една красива програма, изпълнена през съвременния поглед на всеки един от тях, с включени произведения на Рахманинов, Едвард Григ, Моцарт, Петко Стайнов, Клод Дебюси, Джузепе Верди и други.

Музиката, която артистите ще подарят на столичната публика утре вечер, е виртуозен микс от класика и джаз, без приоритет на нито един от стиловете. Обикновеният слушател ще може да познае класическата пиеса и импровизационните умения на всеки един на сцената.

Сподели в: