„Да хвърлим операта в джаза“ на 22 февруари в Sofia Live Club

КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА МИЛИЦА ГЛАДНИШКА И МИХАИЛ ЙОСИФОВ СЕКСТЕТ

Неустоимата Милица, заедно с верните й партньори в „музикалните престъпления“  – превъзходните музиканти от Михаил Йосифов секстет, се качват на сцената на Sofia Live Club на 22 февруари, четвъртък, за атрактивния концерт-спектакъл “Да хвърлим операта в джаза“.

Оперни арии в джаз аранжименти, любими песни от анимационни филми, също хвърлени в джаза, и джаз стандарти, поднесени по нестандартен начин. Милица и момчетата от секстета наскоро записаха някои от композициите, които ще чуем на 22 февруари в Sofia Live Club, така че албумът “Да хвърлим операта в джаза” вече с нетърпение се подава на музикалния хоризонт.

Милица Гладнишка е българска актриса и джаз певица. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, курсове по джаз пеене в Лондон, и майсторски клас при проф. Милчо Левиев.

Освен с любимите й музиканти от Михаил Йосифов секстет, Милица продължава да радва публиката и с „Титанично“ –  музикален стендъп спектакъл, в който тя и няколко от музикантите от секстета пеят и свирят до последен дъх на кораба „Титаник”, както и заедно с колегата й Филип Аврамов, участва в концерта “Оскарите в музиката с Плевенската филхармония“. Любителите на театъра могат да се насладят на Милица в пиесите: „Секс за първи път“ и „Брачни безумия“.

Михаил Йосифов секстет е модерна джаз формация, създадена в края на 2009 година от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов – един от най-добрите съвременни български музиканти, който, заедно с още петима брилянтни музиканти, оформя днешния образ на джаза в България. Михаил Йосифов секстет поднася с любов, хумор и много добра енергия джаза в най-красивия му вид. Изпълнението на Милица на арията Кралицата на нощта (Вълшебната флейта, В. А. Моцарт) е част от албума на Михаил Йосифов секстет “Счупени прозорци”.

Концертът на 22 февруари е със специалното участие на Мартин Ташев – тромпет и Васил Спасов – пиано.

БИЛЕТИ в мрежата на EVENTIM и партньорските каси на цена 15 лева. На място в деня на концерта ще са 20 лева.

Сподели в: