"Да умреш на 27" – нов вълнуващ трилър, който разкрива жестоката страна на рокендрола

ДА УМРЕШ НА 27
Джоузеф Гелинек
Вълнуващ трилър, който разкрива най-жестоката страна на рокендрола

Цена 15 лв.
ISBN 978-954-28-1326-2

Превод от испански Таня Данаджикова

Джоузеф Гелинек е псевдоним на испанския журналист Максимо Прадера, роден през 1958 г. в Мадрид. Гелинек има богат опит като музикален радио и телевизионен журналист. През 2008 г. публикува дебютния си роман Десетата симфония, следва Цигулката на дявола и Да умреш на 27. Сюжетът и на трите романа е обвързан с музиката и критиците с основание ги определят като „музикални трилъри”.

The Walrus са популярна рок банда: хиляди фенове изпълват стадионите на техните концерти. След концерт на групата в Мадрид вокалистът Джон Уинстън е намерен убит в хотелската си стая. Медиите са взривени от новината, че печално известният „Клуб 27” има нов член, но пълният шок настъпва, когато самопризнание за престъплението прави Марк Дейвид Чапман – убиецът на Джон Ленън, все още излежаващ присъдата си.
Раул Пердомо – мадридски детектив с безпогрешна интуиция и сериозен опит – поема разследването, което вече е обект на интерес в световен мащаб. Какво е общото между Браян Джонс, Кърт Кобейн, Джанис Джоплин, Джими Хендрикс, Джим Морисън и останалите членове на „Клуб 27”? Как е възможно престъпник, излежаващ присъдата си, да убие отново? Има ли наистина проклятие, което взема в жертва гениални музиканти в апогея на славата им?

На пазара вече е най-новата книга на испанския писател Джоузеф Гелинек „Да умреш на 27”. Това е трета книга за автора след „Десета симфония” (вече издадена на българския пазар) и „Цигулката на дявола”. Гелинек пише трилъри, а сюжетите му привличат вниманието на критиката по цял свят, заради смесването на заплетено действие с музикални теми. Книгите му се определят като „музикални трилъри”, уникални по рода си.
Добре дошли в опасния и противоречив свят на популярната музика! Рок енд рола винаги е привличал с екстравагантния начин на живот на изпълнителите: секс, наркотици и… едно мистично проклятие – да умреш на 27 в разцвета на кариерата си. В „Клуб 27” вече са Джими Хендрикс, Кърт Кобейн, Джанис Джоплин, Джими Морисън и броя на жертвите се увеличава. Дали смъртта им е трагично съвпадение или зад лошата поличба стоят жестоки убийства? В търсене на истината около мистерията се впуска детектив Раул Пердомо, който с безпогрешната си интуиция и желание за справедливост е готов на всичко, за да разплете случая. В негова помощ се присъединява музикалната журналистка Аманда Торес – ходеща енциклопедия, запозната с всички официални и неофициални факти около света на рок музиката. В напрегнатото разследване се намесват българската мафия, организация за пиратско разпространение на музика и убиецът на Джон Ленън, все още излежаващ присъдата си. Как всичко това се преплита ще разберете в най-новия роман на Джоузеф Гелинек „Да умреш на 27”, една неочаквано добра комбинация между музикални факти и напрегнат криминален сюжет.

Сподели в: