"Да убиеш Линкълн" – най-успешната книга за живота и смъртта на Линкълн

"Да убие Линкълн" от Бил О'Райли и Майкъл Дъгард е най-успешната книга за живота и смъртта на Линкълн (Издателство "Книгопис").

Два дни след края на Гражданската война в Съединените щати президентът Линкълн е убит. Оказва се, че войната всъщност не е завършила. Не приключват и досега нито  научните изследвания, нито волните тълкования на това трагично събитие.

„Да убиеш Линкълн” е много повече от точна хронология на жестоко убийство, белязало Америка завинаги. Това е разтърсващ разказ за жестока война, разбила човешките съдби на цяло поколение.  Автентичните снимки и илюстрации допълват документалната сила на книгата, която не случайно става основа на един от най-успешните филми за президента Линкълн.

Прочутият телевизионен журналист Бил О’Райли и историкът Мартин Дъгард са вече световноизвестен екип. „Да убиеш Линкълн” е летящият старт на феноменалното им сътрудничество. Издадена в САЩ през 2011 година, книгата остава на върха на класацията на „Ню Йорк Таймс”за повече от 12 месеца.  Следват бестселърите „Да убиеш Кенеди” и „Да убиеш Исус”, които вече излязоха на български език в издания на КНИГОПИС.

Дата на излизане: 19 юни
Превод: Веселина Бакалова
Брой страници: 392
Корична цена: 19,00 лв.

Повече за Бил О’Райли

Бил О’Райли е един от най-влиятелните американски телевизионни журналисти. Повече от десет години предаването "Факторът О'Райли" по канал FOX News е политическото шоу с най-висок рейтинг в САЩ. „Факторът”, както повечето хора наричат предаването му, е ненадмината комбинация от новини, анализи и разследващи репортажи.        

Роден през 1949 година в Ню Йорк, Бил О’Райли израства в Лонг Айлънд. През 1971 година получава бакалавърска степен по история, а две години по-късно и магистърска степен по журналистика от Бостънския университет. Докато следва, сътрудничи на различни местни вестници. През 1996 година получава втора магистърска степен, този път по публична администрация от колежа „Джон Кенеди” в Харвард.

Телевизионната му кариера започва в Скрантън, Пенсилвания, и продължава последователно в Далас, Бостън и Ню Йорк. Печели голяма популярност, докато работи за CBS и ABC News. През 1996 година се премества във FOX News. Бил О’Райли получава много журналистически награди, включително и три награди ЕМИ.
Бил О’Райли е автор на 15 книги, всяка от които постига голям пазарен успех. „Да убиеш Линкълн” слага началото на авторския му тандем с Мартин Дъгард. Издадена през 2011 година, книгата остава на върха на класацията на „Ню Йорк Таймс”за повече от 12 месеца. Следват  книгите  „Да убиеш Кенеди” и „Да убиеш Исус”, които предизвикват огромен интерес и се превръщат в световен бестселър.

Повече за Мартин Дъгарде

Мартин Дъгарде роден през 1961 година. Изключително интересна и динамична личност, той е автор на единайсет успешни книги, четири от които пише в съавторство. Негова страст са историята, рисковите преживявания и бягането на дълги разстояния.
Работи с Джеймс Патерсън, един от най-продаваните автори в света, при написването на книгата „Убийството на Тут”. Този проект отвежда Мартин Дъгард в Египет, за да разбули тайните около смъртта на Тутанкамон. Мартин Дъгард задълбочено изследва личности и събития и в книгите си „Последното пътуване на Колумб”,  „Епичните преживелици на Стенли и Ливингстън”и  „Възходът и падението на капитан Джеймс Кук”.

Трилогията „Да оцелееш в най-трудното състезание в света”,„В преследване на Ланс” и „Да бъдеш бегач” е вдъхновена от интереса му към екстремни спортни състезания.
Мартин Дъгард е автор на многобройни статии в специализирани списания. Има и многобройни изяви като лектор.

Сподели в: