Да се загубим и да се намерим в книгите – литературна дискусия

На 21 януари 2015 от 19:00 в столичния клуб Trip Ten (под Моста на влюбените до НДК) ще се състои литературна дискусия, посветена на "Напълно изгубили себе си" на Карън Джой Фаулър.

Ромаът е вълнуващата семейна история, която само за няколко месеца завладя сърцата на българските читатели. Освен това е световен бестселър, финалист за наградата MAN BOOKER и носител на престижния приз PEN/FAULKNER. Любопитно за наградата

PEN/FAULKNER – тя е основана след като американският класик Уилям Фокнър дарява премията си от Нобеловата награда на фонд, спонсориращ млади писатели. Връчва се от 1981 г. на писатели, които са американски граждани. Сред носителите ѝ са Филип Рот, Джон Ъпдайк и Е. Л. Доктороу.

Организатор е Литературен клуб Spirt & Spirit. В програмата: разговор за книги и четене, по време на който да се загубим напълно или да открием себе си в книгите.

Литературен клуб Spirt & Spirit е "клуб за твърд алкохол и твърда литература, организиран от Любен Дилов-син, Александър Секулов и Светлозар Желев" и провежда ежеседмични срещи в Пловдив и София.

Сподели в: