Да полетиш с балон над Видин и Румъния

Това лято Видин може да се похвали с нова туристическа атракция – летене с топловъздушен балон. Тя ще бъде включена в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона, ще бъде създадена и мрежа за партньорство и промоция на новия продукт.

Очаква се чрез новия туристически продукт да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща осем области в България граничещи с река Дунав – от Видин до Добрич и седем области в Румъния – от Мехединци до Констанца.

В рамките на проекта ще бъдат закупени два топловъздушни балона – за ползване от двете страни на границата, предвидени са и редица събития за популяризиране на услугата.

Инициативата е на три неправителствени организации и е осъществен по проект Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-А Румъния – България, съобщи БТА. Проектът се нарича „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“ се изпълнява съвместно с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана.

Сподели в: