„Да остана ли?“ на Гейл Форман

На 30.01.2012 излиза от печат красивата, покъртителна книга на Гейл Форман „Да остана ли?“. Спечелила щедри адмирации от критика и блогъри, трепетно чакана в България, творбата на американската писателка разказва любовна история, от която „ще ви прималее“.

Да остана ли?“ (превод: Надежда Розова, цена 13 лв., 172 стр.) е топъл и затрогващ роман, роман, който не оставя безучастни читатели. Обсебва с нежната си емоционалност, с универсалността на третираните теми, с необичайната сензитивност на героите и крехкия им вътрешен свят.

Един ден, започнал като всеки друг…
Миа има всичко: любящо семейство, прекрасен приятел, който я обожава, и бляскаво бъдеще, изпълнено с музика и с възможности за избор. Но само миг – и всичко това й е отнето. Прикована между живота и смъртта, между щастливото си минало и неизвестното бъдеще, Миа прекарва един критичен ден, в който обмисля единственото останало й решение – най-важното решение, което някога ще вземе.

Едновременно трагичен и обнадеждаващ, това е романтичен, приковаващ вниманието и облагородяващ разказ за спомените, музиката, живота, смъртта и любовта.

Светът чака с нетърпение екранизацията на произведението през 2013 г.

„Красив роман.“ – в. „Лос Анджелис Таймс

„Затрогващ роман… напомнящ за „Очи от рая“ на Алис Сиболд. Форман умело създава запомнящи се герои и подръпва струните на сърцето, докато ние отгръщаме страница след страница и си изплакваме очите.“ – в. „Бъфало Нюс

„Трогателна и прекрасно написана… Внимание: Книгата несъмнено ще ви разплаче!“ – в. „Сан Хосе Мъркюри Нюс

„Тази книга разказва история, която не бива да пропускате, история за любов, приятелство, семейство, загуба, контрол и умението да се справиш.“ – сп. „Джъстин

За авторката

Гейл Форман е носителка на редица награди, американска журналистка и писателка, която започва кариерата си със статии със социално значение за списание Seventeen. Впоследствие пише за световноизвестни дамски списания като Cosmopolitan, Elle и Glamour. След околосветско пътешествие с мъжа си, Форман взима решението да започне да пише книга за тийнейджъри – Sisters in Sanity (2007). Понастоящем Гейл Форман е постигнала широка популярност с общо трите си тийнейджърски романа, които печелят и възрастните с лек стил, впечатляващи сюжети и достоверност на образите. Живее в Бруклин, Ню Йорк, със семейството си.

ИК Колибри

Корична цена: 13 лева

***

Гейл Форман и книгата „Да остана ли?“ – откъс

Романът „Човекът от Пекин“ на Хенинг Манкел

"От самоуважението до егоизма" на Хорхе Букай

Сподели в: