Да направим „Център за Надежда“ по-достъпен

Бяла Карта и I CAN TOO си партнират за набирането на средства

„Център за Надежда“ в София е едно от малкото места, където децата с множествени увреждания и техните семейства намират грижа и срещат разбиране. Той се намира на края на града и се помещава в училището „Луи Брайл“. Над 50 деца с множество увреждания го посещават, за да се обучават и да получават професионална грижа, необходима за тяхното развитие и израстване. Зад „Център за Надежда“ стои Зоя Трифонова. Освен председател на центъра, тя е и родител на дете с увреждания и като такъв познава в детайли проблемите и трудностите на децата и родителите в тяхната цялост.

За децата в центъра се грижи екип от професионални учители и терапевти, които правят живота им по-лек и интересен. За съжаление обаче повечето от дейностите се финансират на проектен принцип. Такава е ситуацията и с терапевтите в центъра. „Без редовна рехабилитация мускулите атрофират, сухожилията се скъсяват, получават се контрактури на костите, не се оросяват засегнатите крайници и се влошава цялостното състояние на децата“, споделя Зоя Трифонова. В момента единственият начин децата с увреждания да получат така необходимата им грижа е да бъдат транспортирани до „Център за Надежда“, което е много трудна задача за техните родители.

Това е причината фондацията I CAN TOO и Бяла Карта да си подадат ръка за набирането на средства за програмата „Мобилен терапевт“. Крайната цел на инициативата е децата с тежки увреждания в „Център за Надежда“ да получават регулярна двигателна рехабилитация. Недостъпността, липсата на транспорт, трудното придвижване и пренасянето на децата ги лишават от възможността за това. Двете организации и терапевтът, който се грижи за децата, ви провокират да засвидетелствате своята ангажираност с проблема като дадете един лайк на специално изработеното за целта видео, а Бяла Карта ще го превърне в дарение.

С Бяла Карта казвам ДА на достъпната рехабилитация за деца с увреждания

Приятели, стартираме кампания за набиране на средства за мобилен терапевт в „Център за Надежда“. Всеки от вас може да помогне. За всяко xapecване или cпoдeлянe на това видео ще дарим 1 лев за каузата на Фондация I Can Too.Научи защо твоята подкрепа е важна за децата с увреждания ▶️

Публикувахте от Бяла Карта в Понеделник, 26 ноември 2018 г.

Чрез съвместни усилия ще се повиши качеството на грижата за децата, ползващи Центъра, и ще бъде дадена повече свобода на техните близки през деня. По този начин дарителската кампания ще облекчи живота не само на десетки деца с множествени увреждания, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта.

Харесай видеото и нека заедно кажем „ДА“ на достъпната рехабилитация за деца с увреждания!

Сподели в: