Да изкачиш 100 върха за 17 дни – във филма от "От връх Ком до нос Емине"

Днес, 4 декември, от 11,00 часа в залата за пресконференции на Министерството на младежта и спорта ще бъде проведена пресконференция по повод премиерата на българския документален филм „От връх Ком до нос Емине“ на режисьора и продуцента Никола Барбов в партньорство с Българската федерация по туризъм.

Официалната премиера на филма пък ще се състой този петък – 6 декември от 19,30 часа в кинозалата в Дома на киното в гр. София на улица „Екзарх Йосиф“ 37, където след прожекцията на филма във фоайето на Дома на киното ще има организиран коктейл за всички гости на премиерата, а продуцентът Никола Барбов ще отговаря на всякакви въпроси.

Филмът проследява прехода на група от 34 човека на възраст между 18 и 72 години по билото на Стара планина, които за 17 дни оставят зад себе си над 700 км.(като това е най-дългият пешеходен преход в България) и над 100 изкачени върха. Това е една продукция за красивите гледки и преодолените трудности, разказ за живота и спомените на всеки от участниците, за вярата и силата на човешкия дух на фона на авторската песен на регебандата Ребалайтс –„Пеша на море“, написана специално за филма.

Филмът беше представен и на фестивала „Банско Филм Фест 2013“, който се проведе между 20-24 ноември в гр. Банско, където се радва на огромен интерес от страна на публиката.

Сподели в: