Да върнем картините в Музея

„Да върнем картините в Музея“ е първата дарителска кампания за споделено финансиране на част от музейна колекция. Тя стартира в рамките на НОЩ/Пловдив и си поставя за цел да събере средства за реставрацията на двайсет непоказвани до този момент картини, част от фонда на Регионален Етнографски музей – Пловдив.

Кампанията стартира на 18 юли и ще продължи до 5 септември, за цел си поставя сумата от 3 800 лева, която е необходима за спасяването на двайсетте платна, дело на някои от най-големите майстори на българския живопис – Енчо Пиронков, Анастас Стайков, Дарена Георгиева, Петко Владов, Елза Гоева и Колю Витковски.

Очакват ни любопитни истории покрай платната и техните автори. Всеки включил се в кампанията, ще може да получи и малък подарък с лик на някоя от картините.

Надяваме се да видим тези творби за пръв път в специалната изложба с вход свободен на 15 септември в рамките на НОЩ/Пловдив 2017.

И тъй като „сговорна дружина планина повдига“, всички са поканени да вземат участие с дарение на сума по своя преценка тук.

Сподели в: