„Данъчна ревизия” – сборник с разкази на Теодора Колева

Издателство „Милениум” има удоволствието да ви представи дебютния сборник с разкази на Теодора Колева, стартирал най-новата поредица за съвременна българска литература – „Проблясъци”.

„Данъчна ревизия” е синтезиран вариант на всичко, което е белязало обратите и промените в живота на няколко поколения хора от различни прослойки и с различен манталитет. Героите на пръв поглед нямат връзка по между си, но лутанията им между страсти и дълг, желания и възможности, ги изправят пред дилеми, които те не винаги са в състояние да решат по достоен начин. Припламването и угасването на съпружеската любов, изневярата и справянето с нея са проектирани върху силно осезаем социален и исторически фон.
Как проспериращ бизнесмен от сивата икономика ще понесе огромната сума по ревизионен акт? Дама на средна възраст, предпочела осигурения живот без любов, си дава сметка, че е заложила на „грешния кон”. Преждевременно пенсиониран от армията военен се чуди откъде да започне новия си живот и прави странен избор. Безскрупулен висш чиновник неочаквано се озовава в плен на любовта.

Това са само част от историите, които Теодора Колева представя в дебютната си книга „Данъчна ревизия”. Книга за пътя, който рано или късно всеки трябва да извърви. Изборът на героите може да ви се стори познат: на моменти нелогичен, друг път сякаш старателно обмислен, но винаги свързан с изначалния човешки копнеж по щастието.

ИК Милениум

Сподели в: