Даниела Стойкова със самостоятелна изложба през юли

Пекарната The Art of Love представя самостоятелна изложба живопис на Даниела Стойкова

Даниела Стойкова, родена през 1990 г. се занимава с изкуства от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив. През 2017-2018г. участва в многобройни изложби в Италия, сред които получава наградите: първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

Януари 2018 г. Alson Gallery-Милано, Италия , представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много голям успех и интерес.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte”, в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световноизвестния критик в областта на изкусвтвото – Виторио Сгарби. Той е член на дружеството „Арте ад Арона”, в чиито изложби участва в градовете Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Артистичният език на Даниела Стойкова се характеризира с живи цветове и силно въздействие. Той обрисува една реалност, в която градът и природата, вътрешният и външен свят се преплитат в хармония.

Грациозните силуети, почти като огледало на душата на всеки един от нас, обитават магическото пространство на платната на Даниела Стойкова.

Главен елемент в това артистично пътуване е червеният цвят, който пробужда емоциите и ни кара да чувстваме, провокирайки силни и контрастни усещания, каквито са страстта и болката.

Пътуването в изкуството на Стойкова символизира пътя на силната жена и на човешката душа като цяло, минавайки през трудностите винаги устремена към светлината.

Откриването на събитието ще бъде на 14 юли, 2018 г., 18.30ч . в Пекарна „Тhe Art of Love” където освен вино и аперитиви, гостите ще могат да опитат най-здравословните сладкиши. Изложбата ще гостува до 14 август.

Заповядайте!

Сподели в: