“Гръцките Blink 182” ще направят два концерта в България

Гръцката група Suave Gap ще взриви феновете на поп-пънк музиката в България с два концерта в края на месеца. На 25 януари 2008 г. триото от Атина ще свири в клуб “Бекстейдж” в София, а на следващия ден ще повтори шоуто си в клуб “Пъзел” в Пловдив.

Концертите са част от съвместното турне на Suave Gap с българската пънк-рок група Catalyst, което включва още гигове в гръцки клубове в Кавала, Лариса и Атина. Концертът в софийския клуб “Бекстейдж” на 25 януари (петък) е от 22 ч., цената на билетите е 6 лв., а шоуто ще бъде открито от съвсем новата банда Rise Above. Началото на лайв-а в клуб “Пъзел” (Пловдив) на 26 януари (събота) е от 19 ч., билетите са по 4 лв., a на сцената ще излезе и асеновградската банда Soundbleed.

Suave Gap започват да свирят през 1994 г и продължават да бъдат най-известната поп-пънк група в Гърция. Те са първата банда от източна Европа, която е спонсорирана от американската компанията за дрехи и скейт оборудване Atticus (основана от Марк Хопъс и Том ДеЛонг от групата Blink 182). Стилът им е повлиян силно от творчеството на групи като Blink 182, Ramones, Greend Day и Sum 41. Ето защо много хора в южната ни съседка ги наричат “гръцките Blink 182”. Suave Gap са и първата гръцка пънк група, която има фенклубове отвъд океана – в САЩ и Канада. Големият успех за триото идва през 2004 г., когато тяхната песен Want You Back е избрана да озвучава рекламата на Fanta. Сингълът е издаден и от гиганта Universal Music (Greece). След това групата редовно прави турнета в цяла Европа. Suave Gap са подгрявали гръцките концерти на изпълнители като Аврил Лавин, The Rasmus и др. Концертите на 25 и 26 януари ще бъдат първото участие на бандата у нас.

След като през лятото българската пънк-рок група Catalyst направи концерти у нас, заедно с немците Tragic Vision и белгийците Mise En Scene, сега момчетата поканиха още една чужда банда. Това ще бъде и първото турне в историята на групата, както и първите им участия извън България.

Повече за групите:

http://www.myspace.com/catalystpunkrock
http://www.myspace.com/suavegap
 

Сподели в: