Група X-R@Y организира фестивал на хижа Алеко „Витоша за всички”

Едни от най-атрактивните участници от „България търси талант” – група X-R@Y стават посланици на И АЗ МОГА / I Can Too, в подкрепа на децата с увреждания. По инициатива на музикантите на 24 юли (събота) от 14:30 ч. на хижа Алеко се организира фестивал под надслов „Витоша за всички”. Участници в него са група X-R@Y, бийтбоксъра Кристиан (нашумял също с участието си в българското реалити за таланти), поп певицата Тони, както и деца от 144 училище, които ще поздравят своите връстници с народна музика.

X-R@Y и I Can Too канят всички софиянци и гости на столицата, както и всички медии да се включат в общия поход до хижа Алеко, който започва от Драгалевския лифт в 9.00 ч. Всеки може да носи със себе си федербал, топка, игри: „Не се сърди човече” 🙂 и т.н.

Тези, които изберат да дойдат с автомобила си, каним да се присъединят към нас на концерт-пикник на поляната пред хижата, който започва в 14:30 ч.

Идеята на организаторите е да приканят младите хора да излязат от големия град, да се забавляват и станат част от едно незабравимо музикално събитие сред природата. Желанието на музикантите е да приобщят и младите хора с увреждания към тази инициатива, като им помогнат да отидат в планината и се срещнат с техни връстници на събитието.

Доброволци на международната природозащитна организация WWF също се включват в похода, като разкажат за работата си за опазването на дивата природа на България и природните паркове, какъвто е Витоша.

На събитието музикантите са облечени с тениските си I Can Too, което каним да направят и всички фенове и поддръжници на инициативата.
Ако все още нямате такава, може да си вземете на място, като дарите 10 лв. в подкрепа на Центъра за деца с аутизъм, който И АЗ МОГА създава в Пловдив.

Ето и повече подробности за похода:

9:00 – Място на срещата: Драгалевският лифт
10:00 – Тръгване и изкачване
11:00 – 11:30 ч. – пристигане до Бай Кръстьо (междинна станция на Драгалевския лифт)
12:00 – Потегляне към хижа Алеко (пристигане около 13:30-14:00 ч.)
13:00 – От Паркова дирекция на Природен парк Витоша е организирана лекция за историята и значението на Природен парк Витоша (за тези които желаят)
14:30 – Начало на фестивала
17:00 – Край на фестивала

Пътуването може да се осъществи чрез:

– Драгалевския лифт – до него се стига с автобус 93 (кв. Хладилника)
– Симеоновския лифт – до него се стига с автобуси 122 и 111 (кв. Хладилника)
   Лифтовете работят събота и неделя от 8:00 – 18:00 ч.
– С автобус 66 (кв. Хладилника) – директно до хижа Алеко – движи се на всеки кръгъл
   час
– С личен автомобил до хижа Алеко

Сподели в: